joi, 11 decembrie 2008

Suflet.

Toti avem suflet.Sunt mai multe genuri de suflete,eu stiu decat 4...:rau,bun,sfasiat sau pur si simplu curat.Ei bine,eu nu cred in suflete rele.Cred in minti rele.Pentru ca oricine are constiinta si ganduri.Sau probabil ca exista...si inca nu i-am cunoscut.Exista probabil inconstienta de a rani pe cineva.
Suflet bun.Nici asta nu exista.Credem ca daca daruim cuiva ceva si dupa injuram ca toti dracii avem un lucru bun.Ei bine nu este chiar asa.Pana la un anumit punct toti suntem buni,mereu intervine compasiunea si mila fata de "aproape".
Invatam sa fim buni,dar degeaba.nimeni nu stie cum este sa fii bun.Suntem neutrii intotdeauna si ne aparam interesele.Doar daia traim nu?sa ai un suuflet normal e mai greu decat ne-am fi imaginat.
Doar copiii au sufletul curat,sau sfasiat de mici banalitati care le considera catastrofale.Sau exista copii care sunt sfasiati de moartea unui parinte.Mda....deci si copiii au sufletul sfasiat.
Multi dintre adolescenti incep de pe la 13 ani sa sufere din "dragoste" pura.Dragoste in capul lor,ca numai de dragoste nu ai parte la 13 ani.
In fine lacrimi arse pe obbraji si acid scurs pe suflet.Oricum ai lua-o tot te consumi aiurea pentru prosti/proaste care isi bat joc de tine.
Timpul este medicul tututot ranilor cat si spirituale si reale.
O rana se vindeca in timp,si depinde se poate vindeca mai repede sau mai greu.
Concluzia?
Sa ai suflet este un handicap.

Un comentariu:

Trecatoare prin ploaie spunea...

Sincer bv .... respectele mele ...[nu te cunosk , nu jtyw cn ejty]....ai dreptate...mi-a placut faza q sufletele...iar de celemia multe ori suntem coordonati de minte nu de suflet .. d'aia se intampla tot ce se intampla....continua sa scri ...pt k o faci bine:X